Оранжева салата с физалис

Това несъмнено стана най-любимият ми начин да ям морковна салата. Да се похапват моркови със сигурност е полезно, но да си призная класиката, моркови със зеле, хич не ми е по вкуса. Тази сала претърпя доста развитие от просто моркови с портокали и орехи, до последното ми допълнение – физалис. Хич и не бях чувала за това растение, а то било толкова вкусно – леко кисело и с един такъв хем познат, хем като нищо друго вкус. Тропическо растение е, но явно вирее чудесно и у нас. Добре е човек да ходи на гости на родителите на приятеля си, не се знае какви нови и интересни растения ще измъкнат от градината.

салата с моркови и физалис Продукти

2-3 моркова
около 100гр.  сурова тиква
1 портокал
златни стафиди
ситно нарязани орехи
физалис

за дресинга
сокът на половин портокал
зехтин
1 ч.л. мед
кориандър
джинджифил

Ами, за салата не може да се каже кой знае колко освен – настържете морковите и тиквата, a портокалът нарежете на парченца. Добавят се орехите, стафидите и физалиса. Съставките за дресинга се объркват и всичко се смесва.

салата с моркови и физалис

This Post Has 2 Comments

  1. Много ми харесва, че ползваш естествена светлина за снимките винаги! Страхотни са 🙂

    1. Мерси много, това изисква известни жертви, като да готвиш рано сутрин, че да може да се снима по светло, но разбирам, че си струва усилието щом има хора, като теб да го оценят и да се радват. Благодаря 🙂

Вашият коментар

Close Menu