Здравейте,

Аз съм Лидия!

Занимавам се с уеб и графичен дизайн. Oбичам да правя илюстрации и да рисувам. Обичам да снимам , да танцувам и да чета. Вълнувам се от йога, медитация (оммммм), източни и западни философии. Обичам да обичам! Като цяло мога да се похваля с нестихващия си интерес към вселената, живота и всичко останало.

Както се вижда от блога обичам и да готвя. Интересът ми към готвенето определено не е от ранна детска възраст. Напротив, спомням си, че като дете твърдях, че никога няма да готвя, да пера и да чистя. Е, сега правя и трите. Последното не ми се нрави съвсем, но слава богу имам прекрасен приятел, който няма против да споделяме тези задължения :)!

Станах вегетарианец съвсем без да искам и неочаквано. Събудих се една сутрин и тялото ми отказа да яде каквото и да било месо. При вида и миризмата му изпитвах само отвращение. Казах си – е какво пък малко пости няма да ми се отразят зле и като ми се дояде ще ям пак. Така и не ми се дояде повече (въпреки че хапвах един – два пъти, но удоволствието от консумацията на месо беше изчезнало). Година по-късно изчезна й апетитът ми към млечни продукти, само седмица след като бях заявила – “Това веганството ми се струва доста крайно”, но тялото трябва да се слуша. То знае най-добре от какво има и от какво няма нужда. Имам предвид тялото, а не егото, което казва – “оо, искам цигари/алкохол/шоколад/да преям, въпреки че не е полезно и после ще страдам“.

Та така, наложи се да готвя, защото храненето навън стана доста трудно. Открих колко много творчество може да се вложи в едно ястие – съчетание на цветове, вкусове, аромати и форми. Кулинарията се оказа неочакван източник на вдъхновение и нови предизвикателства, за което в къщи са благодарни :).

Влагайте творчество и вдъхновение в любовта, работата, забавленията, проблемите, живота и всичко ще бъде поне малко по-специално и удовлетворяващо.

============================================================

Ако имате въпроси или искате да кажете просто „Здравей“, можете да ми пишете на ln_ivanova@abv.bg или да посетите страничката на блога във фейсбук – moonbites at facebook

This Post Has 18 Comments

 1. Браво !

 2. Поздравления и за хубавия блог, и за рецептите :))

 3. Лидия, прекрасна си!! Много ти се радвам, а сайтът ти ми сгря сърцето! 🙂 Много усмивки! <3

 4. Всичко страшно много ми харесва!!! Усещат се старанието, креативността и любовта, които си вложила. Поздравления за добрата работа! Пожелавам ти да дродължаваш да твориш все повече и повече красиви неща! Много усмивки 🙂

 5. Браво Лидия,

  Страхотен блог! Много ми харесва и дизайна му. Желая ти много успехи и ще следя развитието на блога с нетърпение.

  Поздрави,

  Живко

 6. Изненада ме приятно. 🙂 Страхотно сайтче.Може да си спряла животинските неща заради йогата и медитациата..Поздрави на двамата …от Вал. :))

  1. Мерси 🙂 Ами май обратното се получи 🙂 Хатха-йога, правя отдавна, ама по-скоро беше периодично, най-вече като ме заоблеше гърбът. Интересът към медитацията се появи след като спрях месото, пак има връзка, но на обратно 🙂

 7. Много благодаря на всички за окуражителните думи 🙂 Има тепърва много да уча и откривам, но пък обещавам да споделям всякакви нови знания и открития. Много се радвам, когато получавам обратна връзка, за да знам дали съм във вярната посока 🙂

 8. Във вярната си!:) Много е свежо блогчето! Поздравявам те:))))

  1. Мерсиии, и твоят е много свеж! Ще го следя от близо 🙂

 9. Здравей! 🙂
  Радвам се да се срещнем… ☼
  namaste ॐ

  1. Много ми е драго и на мен 🙂 Namaste, светлина и хармония :):)

 10. Лиденце,

  Страхотен блог! Както седнах за малко на компютъра и вече мина половин час!
  Наистина вдъхновяваш и отивам веднага да забъркам нешо зеленчуково, шеренко и пречистващо :)))

  Много поздрави и усмивки!!

 11. Привет 🙂
  Попаднах на блога ти докато търсех рецепта за сурова торта 🙂
  Трябва да отбележа, че блога е много готин, пълен с рецепти, които искам да пробвам 😛 и особено много кефят бухалите горе :))

  1. Привет,

   добре си дошла и се радвам, че си ти харесва 🙂 Много са надявам, че бухлите ми предизвикват някоя и друга усмивка 😀

 12. Впечатлена съм. Случайно попаднах на блога докато търсих рецепта за мляко от бадеми. Синът ми,който е 15 годишен пие по два литра прясно мляко на ден. Чудех се с какво да го заменя и…. ето ме тук. Както обичам да казвам не случайните случайности:-) ,тъй като от доста време се каня да внеса промяна в нездравословният ни начин на хранене. Отлагам, както поради незнание и липса на информация, така и поради факта че този тип хранене ми се струва много сложно. Очевидно не е така.:-):-):-):-)

 13. Уникални изпитани резултати !!!
  Знаете ли вече за новите продукти на DXN – 100% качество от Малайзия, а в САЩ всяка гОдина се защитава Сертификат ! Био САПУН,кафе, чай, козметика, хранителни добавки, какао, шоколад ! За контакт: Добрева 02 862 66 20 0879 438 464 !!!

Вашият коментар

Close Menu